Slutfruset med nya Bianco-kängor

Slutfruset om fötterna! Älskar mina nya tjääängor från Bianco, myyyysiga! Hoppas de klarar kylan så bra som jag tror, vardagsrumstemperatur går bra iallafall. Har på mig de i soffan. Eller jo, lite för varmt, men de är ju så sköna.

In i koman

Klev upp på löpbandet igår efter en förvillelse om att jag kände mig riktigt frisk. Det var ju kanske inte så smart. Kravlade av löpbandet, klev in i koman. Åkte hem och sov en timme på soffan. Drack glögg med vännerna trots dunkande huvud. Nu febervarning och fortsatt huvudvärk och bihålevarning. Vila, vila, vila.

Tröstar mig med sömn, te, filt, DN världen, näsdukar och två alvedon. Ute är det en underbar vinterdag. Tänk om man orkade, och vågade, ta en liten, liten minipromenad sen? Snälla, säg att det är en förkylning som peakar nu, vill INTE vara sjuk fler dagar.

Wake up light och adventljusdags

Första advent i morgon. Det ska firas med att laga fjolårets julstjärna av usel kvalitet! Och kanske en simtur, det är så mysigt att simma och äta clementiner när det är snö ute.
Känner mig lite hängig, så det är nog lagom ansträngande också med några lugna längder i bassängen, eller en promenad. Även om vinterväglaget faktiskt är rätt bra ute nu, och skulle duga utmärkt för en löprunda.
En sån här vill jag ha:
En wake up light-lampa. Som väcker en med mjukt ljus, sakta. Så jag vaknar på morgonen. Har blivit så jäkla trött då, tar säkert en halvtimme att vakna! Vad är grejen? Helt värdelöst! Jag som brukar kunna skutta upp klockan kvart över sex.

Stark, stark ingefära

Köpte en påse syltad ingefära på Hötorgshallen i torsdags. Varje bit är så stark så det rinner tårar och munnen svider. Men det är gott samtidigt, och bra för luftvägarna har jag hört. Har nu ätit halva påsen på en förmiddag.
Kanske är det för att den planerade joggingrundan ska kännas lite lättare i jämförelse. Det är nämligen novembers gråaste dag ute, blött, mörkt och äckligt.

AjajajAj!

Sån sjuk träningsvärk sedan tunga benböj och utfall på skivstångspasset häromdagen. Stackars rumpa. Stackars insida lår. Lär få vagga ner till Fältöversten och köpa lunch snart. Kan ingen leverera till jobbet?

Appappapp!

Jag har fått en sån där populär, splirrans telefon som alla pratar om, en nummer fyra. Från jobbet förstås, men well connected som jag är har jag den även utanför. Alltid nådd, vet ni.

Självklart har jag börjat köpa och ladda ner en massa appar. GI-appen, som om jag skulle kunna låta bli att äta digestivekex. Friskis-appen som jag kan boka pass med. (Fast den funkar inte.) Och Nike GPS-appen. Den vill jag verkligen använda. Mäta sträckor och sånt helt automatiskt. Tydligen hejar den på också, med en metallisk mysig kvinnoröst. Och blandar lagom peppande musik! Halleluja.

Men jag bara glömmer slå på den och lyssnar på Sveriges radio istället. Oftast P1.

Kesodöden



Jag älskade Keso. Det var ju så gott. Åt en burk om dagen, naturell, bara sådär.

Jag föråt mig på Keso. Nu försöker jag igen. Jag hade lite på mackan mellan salladen och leverpastejen. Det gick helt ok. Sedan åt jag en stor sked. Nu är burken i kylskåpet. Kämpa.

Allt för hälsan-tur

Åh, vad mycket kul det fanns på Allt för hälsan-mässan i Älvsjö. Synd att det kostar  200 pix att gå in (för två mässor, men ändå, man får ju bara inträde), men vad sjutton tänkte vi och åkte dit.

En hel del grejor att titta på, gratis massage (men sjuuuuukt lång kö, så det fanns inte att vänta) och gratisprover på diverse havregeggor som skulle vara nyttiga. Rolgast var dock att få bra erbjudanden på tidningar - och kolla in de träningspass som kördes hela tiden. Danspassen verkade ack så avancerade och inget för mina löparben, men jag kikade lite på ett boxpass som verkade kul. Fortsätter i morgon, och då ska jag nog ta på mig träningskläder, ut i fall att jag vågar mig ut på golvet.

I dag blev det istället åtta peppade kilometer på löpbandet på Friskis Skrapan, Körde faktiskt stenhårt med intervaller. Men innan dess följde jag med, eller jag gick självmant, in på grannmässan "Det goda köket" med mannen. Där var det massor av god mat och den största mängd medelålders människor med vinprovarglas och drinkbiljetter jag någonsin sett.
Nu kör vi lite vin och lördagsmiddag här.

Brr och nys!

Ingen träning, förkylning på gång, igen! Men är det november, mörkt och snöslask så är det!

Som tur var väntade en Må bra- tidning med rubriken "snuva förkylningen", tuggummi och en stor påse cashewnötter på mig när jag kom hem igår, av en fin och omtänksam pojkvän. Sånt tycker vi om.

Tar en vilodag.

Såatte, började räkna lite på det och insåg att jag tränat tretton dagar i rad. (Hårda sviter efter en mycket trevlig fest hindrade mig för ett par veckor sedan, annars hade det nog varit uppemot 20 dagar).
Och inte för att jag tränat så väldans hårt, annars hade nog kroppen sagt ifrån, men ändå. Jag kände att jag var värd det, att idag skulle bli en vilodag. Har hört att det är bra ibland.
Särskilt om den är som denna, med pojkvän som köper kaffe och kaka på konditori, NK-strosande (nej jag köpte inget den här gången heller), solig promenad och snart mat, vin och vänner!

Morgon nummer två.



Bron mellan Skanstull och Gullmarsplan i morse. Jag sprang inte, utan tog en liten skön promenad över till Söder och tunnelbana därifrån. Halvdag på jobbet, så träningen får vänta till i eftermiddag. Sedan helg! Naajs, cool, rock n roll.

Gamla stan en novembermorgon



Premiärjoggade till nya jobbet i morse. Men jag stannade och fotade en del, så de sju-åtta kilometrarna Årsta-Karlaplan tog en stund. Fin morgon! Hären smal utsikt från berget bakom Slussen, över Gamla stan.

RSS 2.0