Lite mer jul



Snart nyår! Vi sticker till Oslo ikväll, efter jobbet. Var bara tvungen att avsluta julen med lite julbilder.

Nu arbete, lunchträning, arbete innan det är dags för Arlanda och tre dagar "utomlands"!

Stackars pippisar.



Djuraffären Näbbar och klor i Sollefteå säljer otäcka grejer.

Och så lite curling, det är ju studsigt ...


Mellandagskoma

Uhhh, tröttis.
Klev upp klockan 6 i morse, efter att ha sovit tre timmar. Låg och vred mig och hade huvudvärk i fyra timmar innan jag äntligen kunde somna. Flyg till Stockholm, lång jobbdag, tunga väskor att ta hem.

Därför ingen träning idag, utan istället fisksoppa, nötmix och Toffife-godisar i soffan. Nya tag i morgon!

Finvantar´n

En gång sprang jag med mina skinnhandskar, till för promenad på staaan, bara för att jag inte har några bra handskar att springa i. Och det vill man ju inte.

(Inte för att jag svettas något om händerna direkt, särskilt inte på vintern. Hur varm jag än är om kroppen brukar fingrarna vara kalla in i det längsta. Men någon gång svettas jag faktiskt, och det kan ju dessutom hända att man torkar lite snor med handsken av bara farten, när man tar i så där extra mycket.)

Inte har förresten. Det är fel. För NU har jag handskar! Lillsportisar som jag fick i julklapp. Tumvarianten, skitbra för kalla fingrar. Har testat dem på löptur i -15, funkade jättebra! Tack syster!

Julklapp: Icebug löparskor med dobbar!

img_3770 (MMS)

Julklapp: Icebug löparskor med dobbar!


God jul!

Minus 31,5, fy sjutton. Vackert är det, men jag hade gärna sett att det var femton, tjugofem grader varmare så man kunde vara utomhus, ta en julpromenad eller så.



Tur att man har en modig och fin pojkvän som törs trotsa vädrets makter och köra hit, när jag bangade ta turen till honom. (Det är faktiskt inte alls kul om man blir stående ensam efter vägen...) Mysigt, med julklappsbyte och kaffe och lite tjuren Ferdninand.

Annars då? Ett glas rött och väntan på att tomta hos grannen och julmiddag återstår. Lugnt, lugnt, lugnt.

Trampcykel i tvättstuga, check.

Juletid! Kom upp i går kväll, gröt och julklappsbyte med syster som åkte för juljobb i Oslo i morse. Fick jättebra sporthandskar från Lillsport och en superbra bandana att ha runt halsen, i pannan eller som mössa när man är ute och hurtar i kylan. Hon fick tjocksockar som måste provas.



Idag har jag blivit vän med denna sak som pappa har för att motionera efter sin höftoperation:



30 minuter och svetten dröp tack vare golvvärmen, men jag lyssnade på ljudbok och stod ut med den torftiga miljön i tvättstugan. Haha. Vad göra om det är 30 grader kallt ute och man har spring i benen?

Lite dan-före-danshopping dör man ju inte av heller, även om det är 30 grader kallt ute. Jag och fröken Hollsten hittade varsin väska på Kupan second hand i Sollefteå, till oss själva alltså, varav hon köpte sin och jag vägrade gå ut i kylan för att hämta kontanter i bankomaten och blev utan. Men det fanns ju andra bra saker att titta på, som tur var:






Ute och åker bil i Vinterstockholm.

img_5817 (MMS)

Ute och åker bil i Vinterstockholm. Vackert ändå.


Lårsträckning...

Har varvat ner inför jul. Varannan vila, kallas det. Men i morse masade jag mig upp, Friskis City, löpband och utfall med vikter. Och sträckte baksida vänster lår. Ajajajaj. Hoppas dock att det ska gå över om jag tar det lugnt.

Åh, var på massage igår, på Spa by us på Östermalm. Tjejen som tog emot mig sa "Hej, du kommer från Sollefteå va? Känner igen dig". Jag blev så förvånad att jag inte redde ut vem hon var riktigt. Så kan det gå. Men massage var skönt, mina axlar blev mosat mjuka. Men det var axlarna. Nu måste jag ju ha en lårmassage.

Julbord, julbord!

Åt årets första julbord i fredags, med jobbet! Gott och trevlig fest.
Efter att ha pustat ut i soffan halva lördagen och skippat allt vad träning heter till förmån för lite julklappsshopping, begav jag mig till Jeanna i Solna. För lite minijulbord.
Köttbullarna, de äkta och hemrullade, hade tackat för sig redan i stekpannan. Ica räddade oss med färdiga köttisar. Och resten var ju inte heller helt fel, trevligt sällskap, lax, skinka, rödkål och rödbetssallad. Och saffransglass.

Så här nöjda var vi:
Efter flera timmar av ätande och prat svirade damerna J och E ut på stan medan K åkte hem och sov världens skönaste skönhetssömn. Nu är jag mycket redo för julklappsshopping, Friskis, fika och fjärde adventsmys hela dagen!

Svag träning, bra Wagamama

Tog en sväng på Friskis City på lunchen, men nej, det var slött. Tunnelbanan var så sen så jag fick promenera dit och förlorade värdefulla minuter. Skönt med frisk luft visserligen, men det blir så jääääkla stressigt att hinna.
Nåja, 30 minuter löpband och lite magstyrka hann jag med. Duger, duger.
Middagen däremot var en höjdare. Onsdagslyx och bjuden på Wagamama. Åt kyckling- och nudelsoppa, ramen. Sen mysfika med sesamkakor, nötter och lyxyoghurt. Sjukt mätt nu. Så värt.
Bild: gugge.dk

På väg till jobbet , morgon vid Nybrokajen.

img_7791 (MMS)

På väg till jobbet , morgon vid Nybrokajen.


Och så avslutar vi veckan så här :)

img_6421 (MMS)

Och så avslutar vi veckan så här! En lussis i fredags och en hos Eva idag är typ ingen lussis. Självklart var jag tvungen att baka en plåt, specialare med dinkelmjöl och kesella. I magen finns nu, förutom ett par fina gräddade bullar, en hel del saffransdeg och en kopp te. Sover man gott på.


Födelsedagsbarnet!

img_0321 (MMS)

Födelsedagsbarnet!


Nån sa att det kallades Bad Årsta. Ganska ...

img_2767 (MMS)

Nån sa att det kallades Bad Årsta. Ganska fint i decemberskymning ändå tyck ja. Och benen gick bra på löprundan denna tredje advent. Frisk klar luft, kanske 5-6 minusgrader, perfekt knarrigt underlag. Energin kom från fika hos Eva som fyller 25 i dag, hurra!


Vad finns i påsen på skrivbordet denna fre...

img_4413 (MMS)

Vad finns i påsen på skrivbordet denna fredagsmorgon? Jaaaaaaaa! Lussis!


Lunchtränar på Friskis!

img_2766 (MMS)

Lunchtränar på Friskis!


Därför promenerar jag hellre på morgonen.

img_0152 (MMS)

Därför promenerar jag hellre på morgonen.


Trippelpromenad

Sju minus. December, glitter och snö. Ville inte stänga in mig på gym, stressa och hoppa runt bland svettiga stockholmare i dålig luft. Jag pluggade in Paganinikontraktet i öronen och tog tre fina sköna och gnistrande promenader, morgon middag kväll. Räcker mer än bra.

Promenadkompis!

Min kompis på morgonpromenaden mot jobbet. Går 40 minuter, men det känns som 10 för det är så spännande! Vapensmuggling, terror, yrkesmördare, flås i nacken, hur ska det gå?!

Skivstång 55 minuter

Jääämarns vad stark jag var idag. Riktigt bra styrkepass på Friskis city. Fokuserade mest på att lyfta tungt på ben, 23 kg. Duktig Karin! Som tack blev det kassler, grönsaker och salsasås. Nu te, digestivekex och tevetisdag!
e.

Vinterlöpning i går, 7 minus, sol och fris...

img_9327 (MMS)

Vinterlöpning i går, 7 minus, sol och frisk luft. Vinden påminner dock om att vindtäta tajts är en bra grej, uppsatt på önskelistan! Sen tårta och fest! I dag styrka, långpromenad och nu - tårtrester!!


Funderade på löptur innan dagens fixande, ...

img_5485 (MMS)

Funderade på löptur innan dagens fixande, konsertande (Säkert!) och festligheter drar i gång. Men hujedamig, snön Vräker ner. Syns kanske dåligt på bilden men det är som syndafloden fast med snö. Friskis kanske? Eller inte träna? Hmmmm.


Födelseda´, tårta och träning

25 år i dag! Har fått två tårtor från Tössebageriet, sång, blommor och en snyggt tal av min chef på jobbet. Blev mycket rörd!



Har pysslat med att fylla på med nytt material inför lanseringen av nya sajtdesignen på jobbet hela dagen och har helt fastnat i det.

Nu är det dock dags att sticka snart. Mellanlandning på Friskis blir det för en tur på löpbandet, sedan byta om för middag på Imperiet!

Hej mitt vinterland!



Snö och 17 minus i morse. Som hemma.

RSS 2.0