Körsbärsträden står i blom!

img_6253 (MMS)

Körsbärsträden står i blom!


Djurgårdstur på lunchen. Träffade denna gr...

img_6524 (MMS)

Djurgårdstur på lunchen. Träffade denna grabb!  Mycket lugnt tempo, ca 6,5 km. Får duga :)


Jåbba, jåbba, jåååba!

img_9314 (MMS)

Hoppas på en något bättre trapp till innergården om tre veckor. Och något mer stylish räcke kring balkongerna. Kom igen nu!


Viktig kampanj mot självmord


Jag vill förhindra självmord
Den som söker på ordet ”självmord” på Google får upp en sida med tips på hur man tar sitt liv. Så borde det inte vara! Kampanjen ”Jag vill förhindra självmord” har som syfte att putta ner denna sida och lyfta upp hjälpsidor istället. Vi tror att det vore mycket bättre om personer som funderar på att ta sitt liv hittar hjälp och stöd hos sina medmänniskor.

Läs mer om kampanjen här och delta med din blogg också!


http://www.vardguiden.se/Sjukdomar-och-rad/Omraden/Sjukdomar-och-besvar/Sjalvmord/
http://www.netdoktor.se/depression/?_PageId=849
http://www.socialstyrelsen.se/psykiskhalsa/sjalvmord
http://www.sjalvmordsguide.se/

Sommarvärme i vitsippsbacken mot Årstavike...

img_0105 (MMS)

Sommarvärme i vitsippsbacken mot Årstaviken. 9 km i shorts och linne annandag påsk. Kan vänja mig.


Påskaftonsjogg! 18 grader och sol i ett gr...

img_9810 (MMS)

Påskaftonsjogg! 18 grader och sol i ett grönskande Årsta!


I-landsirritation en vacker skärtorsdag

En del dagar är såna där förväntansdagar. Som man ända sedan i mars, då det aldrig ville bli riktigt ljust och det aldrig slutade snöa och blåsa isvindar så fingrarna blev blåare än vanligt, ja som man ända sedan då haft som ett stort knallgult kryss i kalender, att då, ja då blir det fint ska ni veta.

 

Skärtorsdag är en sån dag. Man hade laddat hela veckan. Det är soligt, 18 grader varmt och mot husväggarna längs Nybrogatan, Hamngatan. Centralen är det lite fööör varmt. Fan, det ska ju vara så härligt. Knäpper upp jackan, tar av, och fan vad jobbigt den blev att bära på då. Och så blir man lite arg på sig själv för att det inte är så där himla yberfantastiskt, när man bara jobbat halvdag, har ett påskägg från chefen brevid svettiga träningsskor i den fina bagen med märke på som man fått av sin pojkvän, går ut i solen, nytränad, duschad och är ledig.

 

Sen går det över. Och tänker, denna fantastiska dag.
Man härjar runt. Köper fleecetajts på rea, jag fryser om vintern och vem vet hur kallt det är i Bromma?

 

Man köar på systemet. Slut på rosé, hör jag. Man köper mängder som räcker till skrikspyor, om man vill, men vem vet om alkoholbutiken är stängd resten av påsken, och vi får ju kanske besök?

 

Man ska påskpynta. I Stockholm kostar påskris med fem grå fjädrar 40 spänn och man tänker på buskaget i Lökom där allt var gratis och där man kunde återanvända fjädrar, man blir anti och tänker härja hem.

 

Men så köper man istället åtta påskliljor som bara är en smula vissna för tolv kronor. Och sen så passar de precis i de avlånga snapsglasen. Och så lägger man påskägget fullt med godis bredvid och hoppas att inga jävla stockholmskids kommer med huckle och kräver det av mig.

 

Man tar en stor bit.

 

Och så är man nöjd igen.

Påskuppladdning...

... med en trevlig after work-dejt med Johanna. Mycket som händer!
Fin dag också i övrigt. Fick påskägg på jobbet. Sprang 8 kilometer på lunchen och insåg sedan att jippi, det är bara halvdag i morgon! Sedan påsk!

 

Skönt. Ska ta lite sovmorgon också tror jag, kommer vara helt ensam på jobbet verkar det som när alla tar ledigt eller jobbar hemifrån, så jag kan ta mina timmar där lite när jag vill.
Påsk, förövrigt. Jag har inte pyntat ett skit. Ryck mig i fjädern vad trist.

Söndagstripp till Älvsjö! Stella var såhär...

img_5531 (MMS)

Söndagstripp till Älvsjö! Stella var såhär glad över att mammas vänner hälsade på!


Löptur 9 km. Kringelkrokar genom Bad Årsta.

img_5343 (MMS)

Löptur 9 km. Kringelkrokar genom Bad Årsta.


Bildbloggen AB. Mellisgotta. Hejdå.

img_7554 (MMS)

Bildbloggen AB. Mellisgotta. Hejdå.


Å nej, hur kunde jag missa? Dansande robot...

img_8865 (MMS)

Å nej, hur kunde jag missa? Dansande robotsvan liksom.


Yogan suddenly turned in to choklad and gr...

Yogan suddenly turned in to choklad and grillkorv.


Yogaskräck.

Jag har bokat in mig på ett yogapass efter jobbet. Power Yoga. På World class. På Nybrogatan vid Östermalmstorg.

Jag är jättestel. Jag har inte varit på yoga på fyra år. Dessutom börjar jag känna mig förkyld och har lite ont i magen efter lunchmackan. Jag är lite rädd för att gå dit.

Tänk om jag råkar fisa?

Väck mig!

img_2310 (MMS)

Väck mig!


Jag tänker, ge mig en sådan här att gunga ...

img_7509 (MMS)

Jag tänker, ge mig en sådan här att gunga i och jag är lycklig. Upphittad på åhlens.


Lugn distans

Lätt distans blev det i morse, 7,5 km till jobbet. Lite småkallt och lite stela ben, men det gick fint. Dök sedan i jobbresearch till något helt annat på detta klipp på SVD:s eminenta löparsajt:

(Fick ta bort klippet eftersom det gick igång automatiskt på högsta volym så fort man öppnar bloggen, men ni hittar det här)

Maratonproffset Anders Szalkai springer 8 kilometer på sina lätta distanspass, då är jag rätt nöjd med mina 7,5 i morse ;) Särskilt efter gårdagkvällens 12,5 km, i rätt högt tempo.

Nöjda fötter. Turen gick Karlaplan, Gamla ...

img_7393 (MMS)

Nöjda fötter. Turen gick Karlaplan, Gamla stan, Slussen, Söder Mälarstrand, Hornstull, Skanstull, Årsta! +16 grader! Vår!


Hälg utan älg










En liten glimt från World class Nybrogatan...

img_9010 (MMS)

En liten glimt från World class Nybrogatan. Jag hade bokat body pump, men hann inte, så hej crosstrainer och gymmet. Var ändå rejlt mör efter gårdagens x-fitpass. Jobbigt!


Relationstyper

Hittade det här på den här bloggen. Det handlar om vilken typ man är i ett förhållande, utifrån antropologen och biologen Helen Fishers forskning. Sånt dravel, tänkte jag, men kunde ändå inte låta bli att känna igen mig i dessa två typer... personligen mest i den senare. :)

Östrogen
Den som domineras av östrogen känner in och känner av. Vänliga, diplomatiska, autentiska söker de efter djupa relationer. Den som domineras av östrogen ser helheten före delarna, är intuitiv och kreativ men kan ha lite svårt att komma till skott. Favoritord: passion. Svarar helst på frågan: Hur känns det? Älskar helst: En herr eller fru Testosteron som utmanar och är målinriktad.

Testosteron
Testosteronmänniskan vet vart skåpet ska stå. Beslutsam och tävlingsinriktad sätter hon upp mål, och uppnår dem. Hon är logisk och analytisk och något okänslig i sociala sammanhang. Gillar detaljer och att lösa problem. Fysiskt kännetecken: Längre ringfinger än pekfinger. Favoritord: Intelligens. Svarar helt på frågan: Vad tänker du? Älskar helst: Sin motsats – Östrogenmänniskan.

Man kunde vara dessa två typer också: (Och självklart, vi är nog alla en mix.)

Dopamin
Dopamin gör den här gruppen äventyrslysten. Fulla av energi söker de ständigt efter nya saker, nya människor, nya idéer. Eftersom de är impulsstyrda blir de lätt distraherade och har svårt med rutiner och vardag. Kul typer helt enkelt, men inte helt lätta att leva med. Favoritord: Äventyr. Svarar gärna på frågan: Vad gör du? Älskar helst: En annan nyfiken, entusiastisk risktagare.

Serotonin
Serotonin lugnar ner och det märks på den här individen. Han eller hon vill gärna bo på landet, vara en del av byalaget och träna småtjejerna i fotboll. Här är en person som inte övertrasserar sitt konto och som har bokat semestern ett år i förväg. Favoritord: Familjen. Bor i förort eller på landet. De vill vara del av omgivningen, gräs. Bästa frågan: Vilka är dina vänner? Älskar helst: Andra som också vill boa.

Vem är du?

Tjing betong



Inspiration för inredningsstil i nya lägenheten. Utan att veta det hittade syster den perfekta stajlen på sin promenad i Oslo. Det är hennes bild också. Jag tänker betong och varmt trä, utan att det blir balkongkänsla inomhus. Trixigt, men bra.

P tycker nog det är ok om vi häller rostfärg över allt i slutet och inte har några gardiner. Fast jo, gardiner blir. Men utan tofsar.

Påskrivet och klart, förstahandskontraktet...

img_2210 (MMS)

Påskrivet och klart, förstahandskontraktet på lådan! Äntligen! Nu till jobbet!


Tisdagstårta!

Måste bara säga att jag gillar att min chef har smörat in sig hos nån på Chokladfabriken. Det betyder att vi ibland hipp som happ får en leverans av TÅRTOR!



Jag gillar tårtor. Idag: choklad och lime. Jag längtar till kl tre.

Växlar upp lite.

Tänkte utmana mig själv lite extra och växla upp från vinterns light-pass. Alltså: Dubbla pass några gånger i veckan, med start denna våriga apriltisdag.

Pass 1: Lunchlöpning i Lill-jansskogen 45 minuter.
Pass 2: Body pump på World Class Hornsgatan 1 timme.

Pass 1 är redan avklarat. Jätteskönt att komma ut på lunchen så jag tror pass 2 går utmärkt!

Fest, älg och Hi Life!

Fredag, vänner, älgköttfärssås i Årsta, vin, dans och Hi Life på Strand. Och lång efterfest för somliga, har jag hört. Bra skit på det hela taget.

Lördagsshoppaloss! Nya reebokskor till gym...

img_7325 (MMS)

Lördagsshoppaloss! Nya reebokskor till gymmet och nya adidastights! Måste genast prova träna i dom, styrka blir!


Cola zero och rostmackor, check!

Dagens frukost! Vet inte om det är bästa reparationen efter gårdagens finfina middag, vin och dans på Strand, eller bra uppladdning inför träningspasset senare. Oh well, med lite älgköttfärssås på så! Musklerna kommer älska det.

Förövrigt har Friskis fått lite konkurrens - i går hämtade jag ut mitt nya World Class-kort, fick rabatt via jobbet. Testade anläggningen på Nybrogatan direkt, och det var en labyrint. Jättestort och jättetomt, bara att välja och vraka bland löpbanden. 40 minuter effektiv (?) löpning blev. Och sen duscharna! Med duschkräm! Bra grej, jag orkar aldrig ta med/glömmer alltid.
Å andra sidan. Jag var lite rädd för de andra som tränade där. De såg biffiga ut och farliga jämfört med mysmotionärerna på Friskis. Hoppas de är trevliga innerst inne, under den hårda, onda ytan.
Friskis - Worldclass: 1-1
Vilket gör att jag fortfarande inte vet var jag ska träna idag.

RSS 2.0