Löparinspiration på radio...

... när Maria Akraka sommarpratar i P1!

En dag kvar...

... innan Greklandshelgen: Aten, Poros, Villia och bröllopsfest. Underbart! Kring 30 grader är det där, tillbaka till hettan nu när det äntligen (?) blivit lite svalare här hemma.

Frågan är – ska mina adidas få följa med?



Dåligt löparsällskap.

Man kan tänka att en väldigt fin hund vore perfekt som sällskap när man är ute och joggar. Det stämmer inte alltid. Säger inga namn nu, men här är en ledtråd:


När man ska på skivstångspass...

... och skyndar sig från jobbet för att hinna, då är det bäst man åker till rätt anläggning också. Hade bokat på Hornstull, inte Sveavägen märkte jag, ombytt och klar. Nåja, blev en löptur i Hagaparken och en promenad i city efter det. Inte helt fel, styrketräningen får vänta till i morgon!


Skivstång blev inte.
(Bild från www.friskissvettis.se)

Spring-brännan

... sitter som ett smäck, men snyggt djupbruna axlar och snyggt vitt lagom längs träningslinnet. Så här bra mår träden jag springer förbi på löprundan, nu efter värmeböljan:



Bilden lutar, ja, men ni ser ju löven. Fräschingar.

Löptur till jobbet i morse, förstås. Årstaviken runt och en sväng på söder, 45 minuter ungefär i lugn morgontakt. I helgen blev det dock en hel vilodag. När mannen fyller 27 måste man nämligen fira på Grand hotel, så det gjorde vi. Där får man sådan här frukost:


Hur sommarhettan får mig att tänka:

Kolla, jättenyttig middag efter härlig och svettig 50-minuters löptur: Broccoli i stora lass, turkisk yoghurt, kalkon, massor av tomater, isvatten och några finn crisp!



Kolla, nu går jag till Ica och köper glass!



Svalka, ja tack.

Helt galen värmebölja nu. Tog morgonlöprundan tidigare än vanligt, kring klockan 6, för att slippa hettan men när jag kom tillbaka 50 minuter senare (okej, det lät länge, men jag hann verkligen inte många kilometer) var det 26 grader. Framme på jobbet visade termometern vid Katarinahissen 29 grader och snart 33. Då måste man göra så här när man jobbat klart:



Klippa hemma vid Årstaviken efter simtur. Och ja, egentligen är jag glad, koncentrerar mig bara på att hitta avtryckarknappen.

Godis för motivationen.

Intersport hade utförsäljning på Götgatan. Jag som inte skulle handla något kom hem med två löpartights, korta och capri, en långärmad funktionströja och en t-shirt. Knallrosa, ännu mer rosa än på bilden alltså. Perfekt!

Styrkeabstinens.

Medan jag väntar på att min andra dator här på jobbet ska kicka i gång skriver jag en rad för att beklaga mig över sommarschemat på Friskis. Det är så lite skivstångspass inlagt så jag blir alldeles svag. Nu lyckades jag få en plats först nästa onsdag. Ska jag behöva gå på gymmet och tänka och träna själv va? Lyfta vikter på egen hand? Ska det vara så? Va?

(Skulle visserligen vara ett utmärkt tillfälle att göra alla övningar som naprapaten gav mig för att få en snygg och fint funktionell rygg, nacke och axlar. Nu gör jag mest den här. Armar över huvudet, pressa bakåt. Och så flyttar man armarna från ett Y till ett I!)

På väg till jobbet, hela sommaren



Man behöver inte vara så snygg fem i sju på morgonen, bara man är glad! Och nu har jag nya korta shorts också, eftersom värmeböljan håller i sig. Solen tar dessutom prexis lagomt bra tidigt på morgnarna.

RSS 2.0