Sköna maj och dubbel vila

Nej, jag hann faktiskt inte träna så mycket i helgen! Det var ju Valborg och det var Uppsala som gällde. Och dit måste man komma utvilad för att orka med kalaset. Började jobba 07 och pyste till Uppsala vid fyra där det var fest till sent.


Söta vänner Lollo och Elin och söta knoppar i träden. Yeah!

Lördag 1 maj var följaktligen mycket lugn och handlade mest om återhämtning och återställande av vätskebalans och kosthållning. Och förstås, brödbak! Fyllda bröd med feta, oliv och soltorkad tomat. Originalbrödet med bara vetemjöl fick dock samsas med grahamsmjöl för att få till lite grovhet på allt.



Fyllda bröd:
50 gram jäst
1/2 dl olivolja
6 dl vatten
2 tsk salt
14 dl mjöl (ev hälften grahams)

Gör degen på vanligt vis (fingervarmt vatten och olja, jästen i, blanda i resten, låt jäsa en halvtimme). Baka sedan ut den till två fyrkanter, på med soltorkad tomat, smulad fetaost och oliver och vad du kan komma på. Rulla ihop till två limpor, låt jäsa lite till, in i ugnen 30 min ungefär.


I dag däremot blev det hederlig jympa på Friskis Kungsholmen, följt av en kort stund på löpbandet. Bra pass med enkel styrka men många repetitioner. Som vanligt började nedvarvningen för tidigt (vem behöver över en kvart?) så därav lite avrusning på löpbandet och egen stretch. Funnkade bra. Behövde träna lite styrka. Men fortsätter det sköna vädret lär nog löparskorna nötas i veckan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0