Skivstång och grekiska plättar
Åh, jag måste bli bättre på att boka pass i tid så jag får plats på skivstångspassen. Redigeringsjobbet kräver noggrann styrketräning, blir så trött och öm i musklerna om jag är svag. Sen så är det ju lite snyggt också, och bra för hållningen, med åtminstone liiite muskler.
I dag fick jag plats och märkte absolut att jag inte kört två styrkepass i veckan, som jag egentligen brukar försöka, på hela sommaren. (Det har ju varit så skönt och smidigt och enkelt att ta en löptur i stället, vem vill in på gymmet i värmeböljan?) Musklerna ville att jag plockade av någon liten vikt, ja. Men framförallt märktes det på balansen! Går man på pass, låt vara att det mest blir basic Friskisjympa, Skivstång och kanske lite Core, tvingas man göra lite balansövningar, träna koordinationen och inte bara springa rakt fram. Utfallen med vikt som skulle höjas över huvudet, och som fortsatte upp till stående på ett ben, var minst sagt vingliga.
Nu är det höst, nu är det nya tag! Och eftersom jag inte riktigt vet hur det blir med den här hösten blir nog träningen en bra grej att hålla fast vid.
-----
Sen, väl hemma, hade jag lovat mannen att göra en helt ny maträtt för detta hem. Grekiska plättar ur senaste Mersmak (Svenssonvarning på Mersmak kanske, ok, men jag orkade inte ge mig in i någon av P:s tunga och tjockbladade kokbokseuforier (Från Plura till vin och ostar) i bokhyllan denna onsdag just hemkommen från gymmet) Och sen så känns ju lite grekiskinspirerat aktuellt, efter sommarens bravader och bröllop!
Här är i allafall receptet:
Grekiska plättar - Kolokithokeftdes
3 medelstora squash
2 ägg
200g fetaost
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk peppar
1 dl dill
olivolja
Blanda allt utom oljan, klicka ut i stekpannan och stek i oljan. Blir cirka 20 st. Smeten ska vara lite tjock. Servera med tomatsallad och tsatsiki.
I dag fick jag plats och märkte absolut att jag inte kört två styrkepass i veckan, som jag egentligen brukar försöka, på hela sommaren. (Det har ju varit så skönt och smidigt och enkelt att ta en löptur i stället, vem vill in på gymmet i värmeböljan?) Musklerna ville att jag plockade av någon liten vikt, ja. Men framförallt märktes det på balansen! Går man på pass, låt vara att det mest blir basic Friskisjympa, Skivstång och kanske lite Core, tvingas man göra lite balansövningar, träna koordinationen och inte bara springa rakt fram. Utfallen med vikt som skulle höjas över huvudet, och som fortsatte upp till stående på ett ben, var minst sagt vingliga.
Nu är det höst, nu är det nya tag! Och eftersom jag inte riktigt vet hur det blir med den här hösten blir nog träningen en bra grej att hålla fast vid.
-----
Sen, väl hemma, hade jag lovat mannen att göra en helt ny maträtt för detta hem. Grekiska plättar ur senaste Mersmak (Svenssonvarning på Mersmak kanske, ok, men jag orkade inte ge mig in i någon av P:s tunga och tjockbladade kokbokseuforier (Från Plura till vin och ostar) i bokhyllan denna onsdag just hemkommen från gymmet) Och sen så känns ju lite grekiskinspirerat aktuellt, efter sommarens bravader och bröllop!
Här är i allafall receptet:
Grekiska plättar - Kolokithokeftdes
3 medelstora squash
2 ägg
200g fetaost
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk peppar
1 dl dill
olivolja
Blanda allt utom oljan, klicka ut i stekpannan och stek i oljan. Blir cirka 20 st. Smeten ska vara lite tjock. Servera med tomatsallad och tsatsiki.
Kommentarer
Postat av: Solveig Nygård
Det låter jättegott! Blev de lyckade?
Postat av: Karin
Jo, de uppskattades! Nästa gång ska jag ha i soltorkade tomater och spenat också.
Trackback